Kredi Hesaplama

Tutar
Vade ay
Faiz %

Hava Durumu

Hizmetlerimiz

 

 

Belirleyici Unsur Fiyat Değil Kalite Olmalı

APEK  MÜHENDİSLİK İLE TEMEL'DEN ÇATIYA İZOLASYON ÇÖZÜMLERİ...

FİBERCEMENT UYGULAMA

Çevre Dostu Fibercement Levhalar

Fibercement levhalar insan ve çevre dostu bir malzemedir. Yapısında hiçbir şekilde insan veya çevreye zararlı olabilecek bir madde bulundurmamaktadır. Zamanla ya da atmosfer şartlarına bağlı olarak çevreye herhangi bir şekilde gaz emisyonları yoktur.
Fibercement levhalar yapısındaki maddelerden dolayı çok uzun ömürlüdürler. Gerek çimento gerekse silika için öngörülmüş bir ömür söz konusu değildir. Levhalar üretimi esnasında zaten yüksek sıcaklık ve basınç altında pişirildiğinden en zorlu şartlara karşı son derece dayanıklı bir yapı kazanmaktadırlar. Ultraviyole ışın etkisinden etkilenmeleri söz konusu değildir. Fibercement yapı levhaları (kireç çözücüler hariç) kimyasallara karşı çok iyi dayanım gösterirler. Özellikle alkalilere karşı son derece dayanıklıdırlar.

Sudan Etkilenmeyen Fibercement Levhalar

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama – kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür.
Fibercement levhalar kesinlikle sudan ya da deniz suyundan etkilenmezler. Bu nedenle bu tarz sorunları olan binalarda mükemmel bir çözüm olarak kullanılabilirler. Kesinlikle suyu geçirmezler. Su emme oranları betonarme binalara oranla daha düşüktür.
Şüphesiz fibercement levhalar esas itibarı ile tek başına bir izolasyon malzemesi değildir. Bununla birlikte son derece iyi sayılabilecek ısı ve ses izolasyon değerlerine sahiptir. Yüksek izolasyon değerine sahip malzemelerle beraber kullanıldıklarında çok iyi ısı ve ses izolasyonu elde edilebilmektedir.

A1 Sınıfı Yanmaz Fibercement Levhalar

Fibercement levhalar yangına karşı tam dirençlidir. Uluslararası A1 yanmazlık belgesine sahiptir. Fibercement levhalar ile oluşturulan duvarların yangın dayanım testinde F120 olarak bilinen 120 dakika yangına dayanımı olduğu resmi olarak belgelenmiştir.
Fibercement levhaların yaklaşık yoğunluğu 1300 – 1400 kg/m ‘tür. Yani cephe kaplamada metrekare başına uygulanan modele göre yaklaşık 10 kilogram yük düşmektedir.
Cephe kaplamada ortalama 10 mm. kalınlığında fibercement kullanılmaktadır. Oysaki fibercement yerine sıva yapılsa idi yaklaşık 30-40 mm kalınlığında yapılması gerekmektedir. Ayrıca sıvanın özağırlığı 2000 kg/m ‘tür. Fibercement cephe kaplama sıvadan daha hafif olmaktadır. Sıvanmış binalarda ise deprem riski açısından ihmal edilebilecek eser bir ağırlık artışına yol açmaktadır. Sadece ısı izolasyonu amaçlı yapılan mantolama işleminde de 2 kat sıva yapılmakta ve sonuçta cepheye gelen yük fibercement kaplamadan daha fazla olmaktadır. Özetle fibercement kaplamada binalara deprem açısından ilave bir risk eklenmemektedir.
Fibercement levhalar her türlü su bazlı akrilik boya ile rahatlıkla ve istenirse birden fazla boyanabilmektedirler.
Fibercement levhaların emsal malzemelere kıyasla; uzama – kısalma katsayıları çok azdır. Doğru bir uygulama ile ek yerlerinde sorun yaşanmaz.
Fibercement levhalar 125 cm eninde, 250 – 280 ya da 300 cm boyunda üretilmektedirler. Desenli levhalar 8, 10 ve 12 mm kalınlığında, düz levhalar 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 ve 20 mm kalınlıktadırlar.

FİBERCEMENT UYGULAMA DETAYLARI...

 

ÇATILARDA BOARDEX ROOF YANGINA KARŞI % 100 DAYANIKLI VE ÇÜRÜMEZ

      

KOMPOZİT PANEL CEPHE KAPLAMALARI

ALÜMİNYUM DIŞ CEPHE KOMPOZİT KAPLAMALARI SATIŞ VE UYGULAMA

AÇILIM İNŞAAT GENEL MERKEZİ CAM CEPHE GİYDIRME

KOMPOZİT CEPHE RENKLERİ

CAM VE KOMPOZİT CEPHE GİYDIRME

SETAŞ KİMYA KOMPOZİT CEPHE GİYDIRME

Asma Tavan Bizim işimiz

ASMA TAVAN ÇEŞİTLERİ VE MODELLERİ...

Vektörel Asma Tavan - Akustik Asma Tavan - Taşyünü Asma Tavan - Karolam Asma Tavan

Alüminyum Asma Tavan - Petek Asma Tavan - Lamel Asma Tavan - Açıpan Aama Tavan

      

      

      

APEK MÜHENDİSLİK kurulduğu günden itibaren aynı heyecan, başarma arzusu, üstün kalite anlayışı ve daha iyisini sunabilme çabası ile çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.

Firmamız uyguladığı plastik ve metal asma tavan ürünleriyle uygulama konusunda bir çok projeye Türkiye’nin on bir ilde uygulamış.

Hızla gelişen üretim teknolojisini yakından takip etmiş, tüketiciye her zaman yeni ürünler sunmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için üretilen malzeme çeşitliliğini ve kaliteyi arttırmış, projelendirme, pazarlama, satış ve destek çalışmaları ile birçok projeyi tamamlamıştır.

 

APEK YAPI MÜHENDİSLİK YAPI DANIŞMANI...

 

              YALITIMDA ÇÖZLER DÜNYASI

Neden Isı Yalıtımı?

Temelden Çatıya Uygulanan Isı Yalıtımı Tüm Zahmete Değer ! Değecek 7 Neden: 

1. Enerji Giderlerinden Tasarruf 
Isı yalıtımı olmayan bir binanın çatı, temel ve duvarlarından %70’ e varan ısı kaybı yaşanmaktadır. Apek Mühendislik ısı yalıtımı ile ısıtma/ soğutma giderlerinden önemli ölçüde tasarruf sağlamak mümkündür. Isı yalıtımı için yapılan yatırım maliyetleri (yatırımın miktarına göre) 2-3 yıl içinde kendini amorti etmektedir. 

2. Konforlu Yaşam 

Evinizdeki huzur ve rahatlık için sadece dekorasyon ile renk uyumu yetmez, aynı zamanda oda sıcaklığı, çevre yüzeylerin ısısı (yansımalardan dolayı oluşan sıcaklık) ile nem oranı da önemlidir. 

Soğuk kış aylarında eski ve yalıtımsız bir binada oda sıcaklığı ile dış duvarların iç yüzeylerinde önemli farklılıklar ( örn. 21 derece) oluşabilmektedir. Bu durumlarda ortama soğuk havanın yansıması ile birlikte, pencereler sıkı sıkıya kapalı olduğu halde bir esinti hissedersiniz. 

Apek Mühendislik yalıtım malzemeleri ile yalıtılmış bir bina , yaz/ kış ideal oda sıcaklığına sahip olur. Aynı zamanda doğru malzeme ve doğru yalıtım ile sağlığa zarar verici küflenme riski de asgariye indirilmiş olur. 

3. Hava Kirliliğine ve İklim Değişikline Karşı Önlem 
Binaların ısıtma ya da soğutma işlemleri, atmosfere zararlı CO2 salınımlarının üçte birinden sorumludur. Eski ve yeni binaların Apek Mühendislik yalıtım malzemeleri ile yalıtılması, atmosfere yayılan karbondioksit ( CO2), kükürtdioksit ( SO2) ve diğer gazla
rı azaltılmış olacağından ısı yalıtımı, küresel ısınma ve çevre felaketlerine karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri olmaktadır. 

4. Katma Değer Yaratmak 
Kendi dört duvarımız en önemli yaşam hedeflerimizden birisidir. Gayrimenkul mülkiyeti özellikle de ekonomik belirsizlikler zamanında değerli bir yaşam dayanağıdır. Isı yalıtımı sayesinde bir evin değeri daha da arttırılmaktadır. Enerji fiyatlarının hızla artan perspektifi karşısında, dış cephe, çatı ve tavanlara uygulanan ısı yalıtımı en önemli değer koruma ve sağlama tedbirlerinden biri haline gelmektedir. 01.01.2011 tarihinde zorunlu hale gelen Enerji Kimlik Belgesi binaların enerji verimlilik seviyelerini örneğin buzdolaplarında olduğu gibi bir renk sistemi ile tanımlamaktadır. 

5. Güvenli Olmayan Enerji Kaynaklarından Bağımsız Olmak 
Rusya ile Ukrayna arasındaki gaz krizi, belirsiz enerji kaynaklarına güvenilemeyeceğini göstermiştir. Isı yalıtımı bu tür yabancı enerji kaynaklarına daha az bağımlı olma güvenini sağlamaktadır. Böylece Apek Mühendislik yalıtım malzemeleri belirsiz ve güvenilir olmayan enerji kaynaklarından bağımsız olmayı sağlamaktadırlar. 

6. Teşvikler 
Enerji verimliliği kapsamında binalara yapılmak istenen ısı yalıtımı projesi için bankalar aracılığı ile 0 faizli kısa vadeli ve düşük faizli uzun vadeli kredi desteği sağlanmaktadır. 


7. Yaz Aylarında Dahi Ferah ve Rahat 
Profesyonel bir ısı yalıtımı, kışın alanları sıcak tutar, yazın ise yapı elemanları üzerinden dışarıdaki aşırı sıcakların içeri nüfus etmesini engeller. Ayrıca bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır. 

ISI YALITIMI VE KARBONLU EPS

Karbonlu EPS Isı Yalıtım Levhası

Ürün Tanımı:
Karbonlu EPS Isı Yalıtım Levhası, genleştirilmiş (Expande) Polistrenden üretilmiş gri renkli EPS Isı Yalıtım Levhasıdır. İçeriğindeki grafit sayesinde ısı enerjisinin ışıma yoluyla yayılmasını engeller. Yapısını oluşturan çok fazla sayıdaki (1 m3 EPS’de yoğunluğa bağlı olarak 3-6 milyar) küçük kapalı gözenekli hücrelerin içinde kuru ve durgun hava hapsolmuştur. Malzemenin %98’i hava olduğundan malzeme hafiftir ve yapılara büyük ek yükler getirmez. İçerdiği grafit sayesinde diğer EPS Isı Yalıtım Levhalarına göre daha iyi ısı yalıtımı sağlar. TS EN 13163’e uygun ve TS EN 13499 şartlarını karşılayacak şekilde üretilmiştir.

Teknik Özellikleri
Standart: TS EN 7316 EN 13163 
Isı iletkenlik değeri: ≤ 0,032 W/mK 
Yangın mukavemeti: EN 13501-1’e göre E 
Yoğunluk: 16 kg/m3 
Boyutsal kararlılık: ± % 0.2 DS (N) 2 
Basma dayanımı (min.) ( deformasyon): CS (10) 60 
Yüzeylere dik çekme dayanımı: TR100 
Tam daldırma ile uzun sürede su emme: WL (T) 5 

Su buharı difüzyon direnci katsayısı (μ): 20 - 40 
Bükme dayanımı: ≥ 115 kPa 


Boyutlar: 
Uzunluk: 1.000 mm 
Genişlik: 500 mm 
Kalınlık: 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120 mm 

                    

 

Neopor/Karbonlu sistem betonarme, tuğla, gaz beton vb. eski ve yeni binalardaki 

Yapı elemanlarına iç ve dış cephelerden uygulanabilir. Üst yüzey malzemesi olarak sunduğu geniş Ürün yelpazesi ile binaların tasarımında sınırsız özgürlük yaratır. 

Binanızı koruyarak ömrünü uzatır ve onarım masraflarını azaltır. Bina içerisindeki yoğuşma sorunu Çözülerek küf vb. oluşumlar engeller. Her türlü iklim koşulunda daha az enerji ile daha yüksek yaşam konforu sağlar.

                                                   

MANTOLAMA DA KULANDIĞIMIZ DİĞER ÜRÜNLER ( İç Anadolu bölgesi için kalınlıklar)             

Mantolama:   Beyaz EPS  7 cm 16 kg/m3        (16-18-20-26 kg/m3)

Mantolama:   XPS  5 cm 28-32 kg/m3              ( 22-24-24-26-28-32 kg/m3) 

Mantolama:   Karbonlu EPS 6 cm 16 kg/m3   (16-18-20-26 kg/m3)

Mantolama:   Neopor  6 cm 16 kg/m3       

Mantolama:   Taşyünü manto 5 cm 150 kg/m3     

       

                                                                                          ISI YALITIM MALZEMELERİ EPS, XPS, TAŞYÜNÜ

        

ŞAP, SERAMİK, GRANİT, ANDENZİT  KAPLAMALARI

Yapı sektörü içerisinde sürekli kendimizi yenileyerek müşterilerimize her zaman daha kaliteli hizmet verme 

çabası içinde olup müşteri memnuniyetini de önemsemekteyiz.

MAKİNALI ŞAP UYGULAMASI olarak öncül amacımız severek ve büyük bir heyecanla yaptığımız işimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verip aynı zamanda müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktır. Yaptığı teknolojik yatırımlar ile sektöründe lider bir firma olmayı benimseyen firmamız,  müşterilerine yenilikçi, dürüst, kaliteli hizmet vermeyi ilke edinmiştir. Firmamızın başarılı olmasında en büyük pay siz değerli müşterilerimize aittir.

SERAMİK FAYANS KALEBODUR UYGULAMALARI

Bina toplantı odaları, bodrum katı, bina giriş ve çıkışları gibi ıslak zeminlere yapılan fayans, kalebodur ve

seramik uygulamaları, uygulanan zeminde hijyen ve estetik görünümü birarada sağlamaktadır. Uygulanacak

zeminin alanına göre farklı büyüklüklerde seçilebilecek Granit, fayans ve seramik çeşitleri kaplandığı alanda

kir tutmayan ve kolay temizlenebilir özelliğiyle bina içi temizlik işlerinizin daha kısa sürede bitmesini sağlarken

şık bir görünüm yakalanmasına yardımcı olacaktır. 

           

 

        

Yaz Kış Bahçesi Uygulamaları

İster bahçenizde ister çatınızda PVC ve Alüminyumdan yapılan kapalı,açık veya yarı açık,camlı mekânlardır.

Yaz-Kış Bahçesi; değişik modellerde uygulanabilir. İstediğiniz renk ve ebatta imalatı yapılmakta olup,mükemmel

ısı,ses ve sızdırmazlık yalıtımına sahip , dayanıklı ve estetik görünümlü imalatını yapılabilmektedir. Yaz-Kış

Bahçelerini; salon, oturma odası, yemek odası, yatak odası, jakuzi odası, spa, mutfak veya hobby-sera odası

olarak da yaşam kalitenizi artırmak için, bahçe keyfini yılın sadece iki veya üç ayında değil, yılın on iki ay

boyunca aralıksız yaşayabilmenize imkan vermektedir.

Kış Bahçesi Özellikleri

Kafanızı dinlemek, yeşillikler içinde kahve yudumlamak, kar yağarken kitap okumak, müzik dinlemek,

sevdiklerinizle paylaşmak için Evinizin herhangi bir yerine kış bahçesi yapılması size ekstra bir yaşam

alanı kazandırır. Kış bahçelerini salon, oturma odası, yemek odası, yatak odası, jakuzi odası, spa,

mutfak veya hobby odası olarak da kullanarak yaşam kalitenizi artırmak için Bbahçe keyfini yılın

sadece iki veya üç ayında, değil tümyıl, on iki ay boyunca aralıksız yaşayabilirmek için...

Şehir hayatının kaosundan ve stresinden kış mevsiminin yarattığı sıkıcı atmosferden kaçışınızı

sağlayacak bir mekan için Sadece karın, yağmurun, güneşin değil yıldızların keyfini tüm yıl boyunca

aralıksız yaşayabilmek için dostlarınızla toplantılarınızı keyifli bi ortamda yapmak için...

Mükemmel ısı ve ses yalıtımı, üstün sızdırmazlık teknolojisi,dayanıklılık ve estetik yanıyla kış bahçesi...

           

 

APEK Mühendislik Her türlü projeye mükemmel bir uyum sağlayan Pvc & Alüminyum Kapı, Pencere Panjur

Sistemleri, bina dışyüzeyine taşmayan panjur kutusuyla cephe bütünlüğünü bozmayan tasarımı, doğal

ahşap desenli laminasyon kaplama seçenekleri, estetik görünümleri ve işlevsellikleri ile mimari ve dekoratif

beklentilerinize tüm kapı ve pencere sistemleri ile uygun çözümler üretir.

                 

 

SHİNGLE ÇATI KAPLAMA

Asfalt kiremit “shingle”, ülkemizde geleneksel çatı kaplama malzemesi olarak sert ve kırılgan kaplamalar

nedeni ile karşılaştığınız sorunların hiçbirini yaşatmaz. Hafifliği ile binanızın taşıdığı yük azalır, deprem

güvenliğini arttırır. Ayrıca, kırılmama özelliği ile bina ömrü boyunca çatınızı ve evinizi korur.  

 Shingle’ın dünyanın en çok tercih edilen çatı kaplama malzemesidir.

        

 

KILIÇOĞLU, BRAAS, PERSAN, BAŞAK KİREMİT UYGULAMALARI

YAPI DANIŞMANI; APEK YAPI MÜHENDİSLİK PROJE

YALITIM UYGULAMALARI

  • Dış cephe mantolama ısı yalıtımı
  • İç cephe ısı ve nem yalıtımı
  • Temel bohçalama su yalıtımı
  • Temel perde su ve ısı yalıtımı
  • Teras su ve ısı yalıtımı
  • Poliüretan köpük
  • Çatı su ve ısı yalıtımı
  • Shingle çatı uygulamaları
  • Su deposu yalıtımı
  • Kimyasal etkisindeki depo yalıtımı
  • Yüzme havuzları su yalıtımı
  • Dilatasyon derz yalıtımı
  • Döşemelerde ısı ve ses yalıtımı
  • Epoksi yüzey sertleştirme
  • Özel izolasyon sıvaları
  • Diğer uygulamaları        

İNŞAAT VE DEKORASYON UYGULAMALARI

  • Duvar işleri
  • İç ve dış cephe çimentolu sıva yapılması
  • İç cephe alçı sıva yapılması
  • Şap yapılması
  • Döşeme seramik, mermer kaplama yapılması
  • Alçıpan Asma Tavan, bölme duvar yapılması
  • Taşyünü asma tavan yapılması
  • Alüminyüm asma tavan yapılması
  • Metal asma tavan yapılması
  • İç cephe saten, silikonlu, plastik boya yapılması
  • Dış cephe hertür boya kaplama yapılması
  • Ahşap çatı yapılması
  • Çelik imalatları (çatılar, özel projeler)
  • Komple tadilat uygulamaları
  • Diğer uygulamalar

TADİLAT UYGULAMALARI

  • Komple anahtar teslimi veya kısmi tadilat işleri
  • Çevre Düzenlenme, kilitli Taş uygulamaları
  • Projesine uygun betonarme güçlendirme işleri
  • Çatı tadilatı
  • Banyo tadilatı
  • Mutfak tadilatı
  • Yüzme havuz tadilatı
  • Elektrik tesisat tadilatı
  • Sıhhi tesisat tadilatı
  • İş merkezi, Bankalar vb. özel kurumlar ile yıllık tadilat, bakım anlaşmaları yapılabilmektedir
  • Diğer uygulamalar
  • Yazlık, Kışlık Bahçe Onarımı

 

YAPISAL GÜÇLENDİRME UYGULAMALARI

 

  • Projesine uygun olarak betonarme güçlendirme imalatları
  • Karbon Liflerle bina güçlendirme imalatları
  • Diğer uygulamalar

METRAJ - KEŞİF  UYGULAMALARI

  • Bayındırlık Bakanlığı ve/veya Özel Pozlar ile Metraj
  • Bayındırlık Bakanlığı ve/veya Özel Pozlar ile Keşif
  • Yaklaşık Maliyet işleri Bayındırlık Bakanlığı veya Özel İdareler
  • Diger Uygulamalar

ISI İZOLASYONU

         

   

Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı denir. Bu işlem binalarda; ısı kaybı olan duvarlara (dış duvarlar), çatıya ve tabana ısı yalıtım malzemeleri tatbik edilmesiyle yapılır. Mantolama , izolasyon , dış cephe mantolama ve dış cephe yalıtım işlemleri en temel ısı yalıtım yöntemidir.

 

SU İZOLASYONU

 

 Yapıların sudan ve zararlı  etkilerinden korunması için  suyun yapıların dışında tutulması  ve havuzlar, içme suyu depoları,  göletler vb. yapılarda ise suyun  yapı içerisinde tutulması için  yapılan işlemlere “su yalıtımı , su  izolasyonu” denir.

 Su Yapılara Nasıl Girer?

 Cepheden Sızma Yoluyla: Yağmur  nedeniyle rüzgarında basıncının  etkisi ile cepheye vuran su içeri  sızabilir.

 Yoğuşma Yoluyla: Yapı elemanı  kesitin-deki sıcaklık dağılımı su  buharının doyma sıcaklığının  altında ise yüzeyde veya ara  kesitlerde yoğuşma meydana  gelir.

 Kılcal Su Yürümesi Yoluyla:  Koruma sıvası, yapısındaki  kanallar yardımıyla suyun  buharlaşmasını kolaylaştırarak,  yüzeyde rutubet lekelerinin  oluşmasını önler. Bu kanallar aynı  zamanda, tuzları bünyesinde  saklayarak bunların genleşip  sıvayı çatlatmalarını engeller.

 

 NEDEN SU YALITIMI SU  İZOLASYONU YAPILIR?
 Su Yalıtımı;

 •Zemin üstündeki yapı  elemanlarını; yağış sularının  zararlarından,
 •Zemin altındaki yapı elemanlarını   ise yeraltı suları ve toprağın rutubetinin zararlı etkilerinden korumak için yapılır.
Etkin bir su yalıtımı için uygulamanın, binanın temelinden çatısına kadar tüm yapı elemanlarını, bir bütünlük içerisinde kapsaması gerekir.

Yalıtım İzolasyon Nerelere Yapılır?

Su Yalıtımı;

•Yapılara suyun girebileceği; temellere, toprak ile temas eden duvarlara, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun sıçrayabileceği seviyenin altındaki dış duvarlara, balkonlara, teras çatılara, eğimli çatılara ve ıslak hacimlere
•Suyun içerisinde kalmasını istediğimiz; havuz, su depoları, suni göletler vb. yapılara uygulanır.

 

SES YALITIMI

 

Ses yalıtımı; gürültünün zararlı etkilerinden korunulması gereken alanlarda (konut, okul,hastane, yurt, otel, is yeri vb.), çevreye yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda (jeneratör, hidrofor, kalorifer, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.), kullanım koşulu sese bağlı alanlarda (sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb.) yapılmalıdır.

Ses Yalıtımı

Ses veya gürültü; gazlar, katı maddeler ve sıvı ortamlarda titreşimler yaratarak yayılan bir enerji türüdür. Yapılarda ses iletimi temelde iki yolla meydana gelir;

1-)Hava dogusumlu ses iletimi
2-)Darbe kaynaklı ses iletimi

 Hava dogusumlu ses iletimi:Ses dalgaları hava içerisinde hareket ederek ulaştıkları yapı elemanının titreşmesine neden olur.
Titreşimler yapı elemanı içerisinde ilerleyerek veya yapı elemanında bulunan çeşitli boşluklardan geçerek ses kaynağına komsu olan hacme iletilir. Tipik hava dogusumlu ses iletimine örnek olarak konuşma, müzik dinleme vb. faaliyetler verilebilir.

 

Darbe kaynaklı ses iletimi:Bir nesnenin yapı elemanına (duvar, tavan veya döşeme) çarpması sonucu, yapı elemanının her iki yüzeyi de titreşerek ses dalgası üretir ve darbenin olduğu hacmin dışındaki diğer hacimlere ses iletilir. Tipik darbe kaynaklı ses iletimine örnek olarak ayak sesleri, zıplama, eşyaların düşürülmesi, sürüklenmesi vb. faaliyetler verilebilir. Hava dogusumlu ve darbe kaynaklı ses iletiminin sınırlandırılmasında farklı metotlar kullanılır.

ÇATI SİSTEMLERİ

Çatıların düşük eğimli olması, yıpranma, kiremit çatlaması gibi birçok nedenlerden ötürü su sızıntıları yaşanabilmektedir. Bu su sızıntıları yapılara büyük zarar verir ve doğru yalıtım gerektirir.

YANGIN İZOLASYON

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YANGIN YALITIMI; Yangının oluşturduğu çok yüksek ısı ve dumanın yayılmasını gecıktirir. yangın dolayısıyla bina çökmeden yapının güvenli bir şekilde terk edilmesi için imkan ve zaman sağlar. Yapıların içerisinde oluşturulan güvenli bölümlerle can ve mal kayıplarının azaltılmasını sağlar.

                                               

                                                 

 


Her Hakkı Saklıdır. © apekyapimuhendislik.com 2024

Yazılım ve Tasarım : AnkaraBT
Online 1
Bugün 9
Toplam 121459